Egy kis sport következik. Azért fontos ez, mert többek között az ilyen történések miatt nagyobb (vagy legalább ugyanakkora) biznisz az NBA -és én ezért szeretem jobban egymilliárdszor, mint a focit, vagy bármi mást- mint az pl. az európai labdarúgás.

Történt tegnap, hogy egy ún. preseason (ez az alapszakasz előtti, kvázi felkészülési időszak, ahol a sztárok kevesebb játékidőt kapnak a sérülések elkerülése végett) meccsen a Phoenix Suns és a címvédő San Antoni Spurs játszott egymással.

A Spurs nem vitte el a játékosállományának a "krémjét", tehát se Tim Duncan, se Manu Ginobili, se Tiago Splitter, se az előző döntő legértékesebb játékosává választott fiatal tehetséget, Kawhi Leonardot, de mégcsak az edzőjük Gregg Popovich (aki egyébként a valaha volt egyik legjobb edző) se utazott a csapattal. Ennek megfelelően 30 ponttal ki is kapott a san antonioi gárda.

A meccs közben aztán valami elpattant Robert Sarver-nél, a Suns tulajánál és egy időkérés közben elkérte a mikrofont, amin keresztül megköszönte mindenkinek, hogy elment és elnézést kért, mert szerinte nem azért költötték az emberek a nehezen megkeresett pénzüket a jegyre, hogy egy ilyen meccset lássanak. Mindenkit biztosított, hogy akik visszaküldi neki a jegyét, azok valamilyen kárpótlásra számíthatnak.

Természetesen a Spurs helyzete is érthető. Duncan például 38 éves, 97 óta az NBA-ben játszik és nagyon fontos, hogy egészséges maradjon, hisz még mindig az egyik legjobb játékos. Nem feltétlen lenne okos döntés minden egyes preseason mérkőzésen bevetni.

Advertisement

Akármennyire is érthető Popovich gárdájának pihenője, a Suns tulajdonosa iskolapéldába illően tartja a kapcsolatot a szurkolókkal.